Behandelingen couperose

 

Couperose kan op diverse manieren behandeld worden, bijvoorbeeld met:

  • IPL/VPL
  • Elektrische coagulatie

 

IPL/VPL

Een IPL of VPL behandeling van couperose is vergelijkbaar met een laserbehandeling. Bij IPL en VPL wordt echter gebruik gemaakt van een flitslamp in plaats van een laser. De warmte van de flitslamp dringt door tot in de vaatjes en laat daar het bloed stollen. De bloedvaatjes verdwijnen hierdoor.

Vaak zijn enkele behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Tussen de behandelingen zal vaak 4 weken gewacht moeten worden. Een IPL of VPL-behandeling werkt het beste op een lichte huid.

 

Elektrische coagulatie

Bij coagulatietherapie worden de bloedvaatjes dicht gebrand met behulp van een minuscuul naaldje en stroom. Met het naaldje worden de gesprongen bloedvaatjes aangeprikt en een stroomstootje zorgt er vervolgens voor dat het vaatje wordt dichtgeschroeid.

 

Coagulatietherapie kan vaak binnen een half uur tot een uur worden uitgevoerd. De behandeling is niet pijnlijk. Voor een optimaal resultaat zijn meestal meerdere behandelingen nodig (4 tot 5). Hierbij zal vaak een wachttijd van 4 weken tussen de behandelingen worden gehanteerd.