Herstel/na de behandeling

 

De huid zal direct na de behandeling wat rood verkleurd zijn en kan wat geïrriteerd aanvoelen. Tijdens en na de behandeling wordt de huid dan ook goed gekoeld. De vaatjes kunnen na de behandeling donkerder zijn, dit is een goed teken en dit betekent dat ze snel zullen verdwijnen.

Het wordt aangeraden de eerste week rustig aan te doen en te veel doorbloeding van de gezichtshuid te mijden. Blootstelling aan de zon, sporten en saunabezoek worden daarom de eerste tijd afgeraden. Ook voorover bukken moet zo veel mogelijk worden vermeden.

 

Risico’s en complicaties

De huid kan na de behandeling van couperose rood en geïrriteerd zijn en ook zwelling is mogelijk. Deze klachten zullen snel afnemen. Ook kunnen er korstjes en blaasjes of blaren ontstaan na de behandeling die na enige dagen vanzelf zullen verdwijnen.

Bij het ontstaan van blaasjes is het belangrijk infecties te vermijden. Indien een huidinfectie optreedt moet deze behandeld worden met antibiotica, zodat de huidinfectie geen littekens zal achterlaten.

 

Het resultaat

Na één of twee behandelingen is al een vaak al een grote verbetering zichtbaar. Couperose wordt door middel van een behandeling definitief verwijderd, maar de vaatjes kunnen altijd op een ander, nog niet behandelde plaats zichtbaar worden. De behandeling van couperose laat geen littekens achter.